Kleipannen

Geborgen door techniek

Top  kwaliteit en duurzaamheid zijn de prioriteiten tijdens de productie en ontwikkeling van de Eternit kleipannen. Om dit te bekomen worden de kleipannen op zeer hoge temperaturen gebakken, "VOLCANIC TILES", zo doorstaan de pannen de tand des tijds en zijn ze uitstekend beschermd tegen vorstschade. Bijkomend worden de Eternit pannen ontwikkeld met een zeer diep geprofileerde en onzichtbare slutingen, "CANYON LOCKS", op deze manier garanderen ze een optimale regendichtheid en stapelt er zich geen vuil op in de slutingen. De Eternit kleipannen worden geproduceerd met een extreem glad oppervlak aan de bovenzijde, "ICED SURFACE", dit om het oppervlak zo duurzaam mogelijk te maken.

Om energie te besparen worden heel veel daken gerenoveerd, vaak langs de binnenkant, maar het is duurzamer langs de buitenkant omdat zo koudebruggen het eenvoudigste vermeden worden. Om snijwerk te vermijden dienen de pannen zeer "FLEXIBLE" te zijn. De  nieuwste modellen zoals HARMONIE NEW en MELODIE hebben dan ook een groot verschuifbereik in de lengte en de breedte en passen zo op elk dak. Om groene stroom op te wekken biedt Eternit "SOLESIA" zonnepanelen aan die perfect esthetisch in het dak geïntegreerd kunnen worden met de DOMINO en RG9 MAXIMA NEW pannen.

Mikado Packshot
Main Image Domino
Main Image harmonica

Mikado is een nieuwe vlakke, gladde, keramische pan van middenformaat. Deze kleipan met een elegante afgeschuinde neus, sluit perfect aan bij de hedendaagse, minimalistische architectuur, die vraagt om een strakke dakafwerking.

Domino is een strak gelijnde keramische dakpan die de dakbedekking van een hellend dak reduceert tot het essentiële.Tussen de dakpannen in kunnen Solesia zonnepanelen mooi geïntegreerd worden.

Harmonica is een klassieke keramische dakpan en zorgt voor een licht golvende dakbedekking van een schuindak. Harmonica is veelzijdig inzetbaar en beschikbaar in een mooi genuanceerd kleurengamma

Melodie Antraciet Engobe
Main Image harmonie new
Main Image RG12 Viva New

Melodie is een kleine holle keramische dakpan, de golvende dakbedekking geeft zo karakter en charme aan uw dak. Dankzij het grote verschuifbereik zijn deze pannen uitstekend geschikt voor dakrenovaties.

Harmonie is een elegante kleine keramische dakpan en zorgt voor een licht golvende dakbedekking van een schuindak. Dankzij het grote verschuifbereik zijn deze kleine dakpannen veelzijdig inzetbaar

Viva is een klassieke keramische dakpan en zorgt voor een licht golvende dakbedekking van een schuindak. Viva is vervaardigd uit een uitzonderlijke klei en beschikbaar in 9 standaard kleuren.

Main Image RG9 Mxima New
Main Image futura
Main Image Premion

Maxima is een grote modulaire keramische dakpan met een groot verschuifbereik. Hierdoor zorgt ze voor een snelle en eenvoudige dakbedekking en wordt ze veel toegepast bij dakrenovatie of na dakisolatie én nieuwbouwprojecten.

Futura is de duitse keramische kwalisteitsdakpan bij uitstek. Ze zorgt voor een elegant schuindak met een optimale afwatering.

Premion is de keramische dakpan van de toekomst. Ze zijn gekleurd in de kern en de porositeit is <5%, zo biedt deze dakbedekking de beste weerstand tegen mos. Zonnepanelen kunnen geïntegreerd worden

Main Image Sinfonie
Main Image Terra Optima
Main Image Ratio New

Sinfonie is een holle keramische dakpan, de golvende dakbedekking geeft zo karakter en charme aan uw dak. Ze geniet de goedkeuring van stedebouw voor dakrenovatie in de Brugse historische binnenstad.

Terra Optima is een klassieke keramische dakpan en maakt indruk door haar eenvoud en functionaliteit. Hierdoor wordt deze dakbedekking vaak toegepast bij dakrenovaties met dakisolatie in de stad

Ratio is een klassieke keramische Mulden dakpan en wordt vaak toegepast bij dakrenovaties. Dankzij het grote verschuifbereik is de dakbedekking snel en eenvoudig