Onderdaken

Een onderdak is in de eerste plaats nodig om uw woning te beschermen tegen vocht en vriestemperaturen. Want dakpannen zorgen niet voor een 100% waterdicht dakoppervlak, waardoor vocht kan binnensijpelen. Een goed onderdak is ook bestand tegen gedierte, brand en veroudering. En natuurlijk helpt het onderdak een handje bij de isolatie van de woning.

Verschillende types onderdaken

Eternit heeft verschillende soorten onderdaken in stock, elk met eigen voordelen. Ons aanbod omvat zowel onderdakplaten (starre onderdaken) en soepele onderdaken. 

In de categorie soepele onderdaken is er Eterroof, dat bestaat uit een ademend membraan. Het membraan zelf is opgebouwd uit 4 lagen en is ondanks haar ademende eigenschappen volledig regendicht.

Bij de starre onderdaken (platen) is Menuiserite Extra zonder meer de beste koop. Deze vezelcementplaten combineren de gebruikelijke voordelen van een onderdak met uitstekende capillaire eigenschappen.

Garantie

Eternit is een referentie voor kwaliteit en duurzaamheid: waterinfiltratie krijgt bij ons geen kans. Op onze onderdaken krijgt u 10 tot 15 jaar garantie op de fysieke eigenschappen.

Main Image Menuiserite Extra
Main Image Eterroof
Main Image Eterspan

Menuiserite Extra is de nieuwe naam voor Menuiserite.

Eterroof bestaat uit een geheel van 4 zeer stevige lagen die een waterdicht en ademend membraan vormen. Ze bestaat uit 2 polipropyleen weefsels aan de buitenkant, een microporeuze film en een polipropyleen wapening.

Eterspan platen zijn vezelcementplaten die vooral als draagplaten voor een plat dak toegepast worden in woning- en utiliteitsbouw.

De platen zijn:

- Onbrandbaar
- Rotvrij
- Vochtbestendig