Voor de agrariër

Je hecht veel belang aan het welzijn van je dieren?
Je wil de kwaliteit van je opgeslagen goederen blijvend kunnen garanderen?
Je kan je vinden in een toekomst zonder zorgen?

De vezelcement golfplaten van Eternit creëren de ideale omstandigheden voor jou en je dieren of goederen. Eternit is al 100 jaar de specialist in agrarische daken. De meeste agrarische daken worden nog steeds uitgevoerd met vezelcement golfplaten en dat is niet voor niets.

Golfplaten-Ecolor-Eternit

Voordelen

Golfplaten-Ecolor-Eternit

Onze vezelcement golfplaten hebben unieke kwaliteiten voor een toekomst zonder zorgen.

  • Sterk geluiddempend: het risico op stress bij dieren vermindert sterk.
  • Brandveilig materiaal: vezelcement is een onbrandbaar materiaal.
  • Bestand tegen chemische invloeden: vezelcement rot niet en is ongevoelig voor schimmels, bacteriën, ongedierte en chemische invloeden.
  • Optimale ventilatie: het natuurlijk ademend materiaal minimaliseert condens en geeft roestvorming geen kans. 
  • Lichtdoorlatende golfplaten zorgen voor aangenaam daglicht. Eternit golfplaten geven veel positioneringsvrijheid: sporadisch één lichtplaat integreren of werken met volledige lichtstraten? Het is allemaal perfect mogelijk. 
Golfplaten-Ecolor-Eternit

Plaatsing

Golfplaten-Ecolor-Eternit

De golfplaten kunnen vlot en veilig geplaatst worden:

  • De kleinste lengtes zijn door één man te tillen en zijn gemakkelijk te verwerken.
  • Veiligheidsstrips en wapeningsvezels zorgen voor een optimale mechanische sterkte.
  • De stroeve coating biedt extra zekerheid.
  • Vezelcement golfplaten zijn makkelijk en flexibel te combineren met lichtdoorlatende platen.

De plaatsingsvoorschriften kan je vinden in onze Golfplaten plaatsingsgids (pdf). 

Golfplaten plaatsingsgids

Productoverzicht

In het brede assortiment is er altijd wel een golfplaat die perfect past op jouw stal of bewaarloods. 
Omdat we al jaren daken leveren voor de agrarische sector, weten we precies welke toepassingen voor jou van belang zijn. Moet de loods water- en/of luchtdicht zijn, dan is de Ecolor Extra met isolatie het product voor jou. Heb je melkvee en wil je de kans op hittestress verminderen, kies dan voor de Ecolor Vento, ons nieuwe ventilatiedak. Wat het juiste product is voor jou hangt dus af van het type bedrijf je hebt. 

Ecolor

De Ecolor golfplaat is de absolute topper binnen het gamma van onze golfplaten.

Ecolor

Ecolor Extra

Ecolor Extra heeft unieke eigenschappen voor meer zekerheid op gebied van sneeuw- en regendichtheid.

Ecolor Extra

Ecolor Vento

Door te ventileren in plaats van te isoleren wordt er met Ecolor Vento een optimaal stalklimaat voor het melk- en vleesvee gecreëerd. 

Ecolor Vento

Isolatieadvies

Het klimaat in de stal of loods is doorslaggevend voor het welzijn van de dieren en de kwaliteit van de goederen. Het al dan niet aanbrengen van dakisolatie is het overwegen waard. Er zijn vier mogelijkheden:

Niet isoleren

Voor gezond melk- en rundvee en paarden

Waarom meer geld uitgeven dan nodig? Isolatie is soms gewoon overbodig. Wil je een stal die bescherming biedt tegen de regen en snel gemonteerd is, dan moet je geen extra budget uittrekken voor isolatiekosten. 

Melkvee en runderen zijn immers minder gevoelig aan koude en in de zomer staan ze, bij voorkeur, in de wei buiten. Ook voor een rijhal (voor paarden) is dat de investering niet waard. Denk goed na over wat écht noodzakelijk is.

Isoleren onder de gording

Voor gezonde varkens en pluimvee

Volledig isoleren onder de gording laat toe om op een gecontroleerde manier het klimaat in een stal of loods te beheren. Voor sommige dieren is dat noodzakelijk, zoals voor varkens en pluimvee. Op die manier hou je de temperatuur perfect onder controle en kan je een luchtdicht gebouw creëren. Vuil is ook makkelijk te verwijderen.

Deels isoleren onder de gording

Voor een betere luchtgeleiding

Wil je toch al genieten van een aantal voordelen van isoleren onder de gording, dan kan je ook deels isoleren. Dat wil zeggen dat je de onderste meters van het dak isoleert, vanaf de dakvoet. Dieren die aan de zijkanten in de stal staan, zijn op die manier gevrijwaard van hinderlijke koudeval.

Isoleren boven de gording

Budgetvriendelijk voor loodsen

Tot slot kan je volledig isoleren boven de gording, dat wordt ook het "Samen sterk"-principe genoemd. Dan worden golfplaten rechtstreeks op lange isolatieplaten gemonteerd. Je kan dat in één handeling doen, waardoor kosten en tijd worden bespaard.

Bij die manier van isoleren moet je wel rekening houden met koudeval. Daarnaast zijn de stallen of loodsen moeilijker te reinigen.

VIND EEN VERKOOPPUNT

Op zoek naar een dealer van Eternit materialen? Voer je postcode in en vind een dealer in je buurt.

Download een inspiratiebrochure

Nog inspiratie nodig? Onze brochures geven je heel wat ideeën over kleuren, texturen en materialen. Download een van onze brochures of vraag een gratis exemplaar per post. 

Kies een brochure