Mogelijkheden met leien

Waarom kiezen voor de vezelcementleien van Eternit? Ontdek de vele voordelen en mogelijkheden en laat je inspireren!

Pak heel je woning in

Pak het volledige gebouw in met leien. De leienbekleding van het dak loopt dan door in de gevel en verleent je woning meteen een totaal nieuwe uitstraling.

Pak heel je woning in

Speel met kleur en textuur

Vezelcementleien laten je toe om een stukje van je persoonlijkheid in je woning te leggen. Speel met patronen, wissel af met kleuren en combineer leien met natuurhout of baksteen. De keuze is aan jou.

Speel met kleur en textuur

Je partner in renovatie

Vezelcementleien zijn ideaal voor renovatieprojecten. Het lichte gewicht, de vele beschikbare kleuren en de mogelijkheid tot een extra isolatielaag zijn maar enkele troeven.

Je partner in renovatie

Assortiment

Een leien dak somber en saai? Niet bij Eternit. Bij ons heb je de keuze uit 4 verschillende modellen, 15 kleuren en 10 plaatsingspatronen.

Alterna

Klassieke leien met rechte randen en een matte kleur. In 12 verschillende kleuren leverbaar. Ze worden voor nieuwbouw en renovatie, op dak en gevel toegepast.

ALTERNA

Boronda

Leien met afgeronde randen en een uiterst glad oppervlak. Afvoer van water en weerstand tegen mos zijn sterk verbeterd. Boronda wordt voor nieuwbouw en renovatie, op dak en gevel toegepast.

BORONDA

New Stonit

New Stonit heeft de uitstraling van een natuurlei, met daar bovenop alle voordelen van een perfect geproduceerde en gecontroleerde vezelcementlei. Met reliëfoppervlak en gebroken randen.

NEW STONIT

Umbra

Umbra is een gevlamde lei met een glad oppervlak en gebroken of rechte randen. Beschikbaar in een bruin en grijs gevlamde kleur, voor een warme en natuurlijke look.

UMBRA

Plaatsingspatronen

Rechthoekig of ruitvormig? Een dambordpatroon of cassettesysteem? Leien op het dak, de gevel of pak je het volledige gebouw in? Ontdek de vele mogelijkheden en klik door naar referentieprojecten

Renovatiepremie

Renoveren met leien? Eternit geeft een renovatiepremie tot 400 euro.

Het bedrag dat je ontvangt, is afhankelijk van de grootte van jouw dak/gevel:

  • 200 euro bij aankoop van minimum 75 m² leien met Eternit onderdak
  • 300 euro bij aankoop van minimum 100 m² leien met Eternit onderdak
  • 400 euro bij aankoop van minimum 200 m² leien met Eternit onderdak

Ontdek de Renocheck

Ontdek ons uitgebreide assortiment

VIND EEN DEALER

Op zoek naar een dealer van Eternit materialen? Voer je postcode in en vind een dealer in je buurt.

Download een inspiratiebrochure

Nog inspiratie nodig? Onze brochures geven je heel wat ideeën over kleuren, texturen en materialen. Download een van onze brochures of vraag een gratis exemplaar per post. 

Kies een brochure