Speel met kleur en textuur

Leien zie je op daken en gevels in allerlei formaten, kleuren, patronen en structuren. Dat is ook logisch, want vezelcementleien laten je toe om een stukje van je persoonlijkheid in je woning te leggen. Je huis is zowat je visitekaartje. Je kiest zelf voor een bepaalde uitstraling en je mag daarbij heerlijk creatief zijn: speel met patronen, wissel af met kleuren en combineer leien met natuurhout of baksteen. De keuze is volledig aan jou.

Leien-Alterna-Eternit

Gevarieerd kleurenpalet

Leien-Alterna-Eternit

Leien vind je in de meest uiteenlopende kleurschakeringen, zodat je je dak en gevel dus helemaal volgens jouw smaak samenstelt. Het kleurenpalet gaat van moderne grijstonen tot warme aardetinten. Heel wat mensen kiezen traditioneel voor één kleur, maar uiteraard horen enkele opvallende accenten of een subtiel ton-sur-ton-effect ook tot de mogelijkheden. 

Leien-Alterna-Eternit

Grote positioneringsvrijheid

Leien-Alterna-Eternit

Naast de kleuren kan je ook spelen met patronen. Vroeger zag je leien voornamelijk in ruitvorm geplaatst, maar ondertussen zijn er diverse manieren om de leien te positioneren. Dankzij de verschillende patronen creëer je allerlei architecturale effecten. Zo bepaal je dus zelf het gezicht van je woning. Enkele ideeën zijn halfsteensverband, trapdekking en cassettesysteem.

Leien-Alterna-Eternit

Combinatie met hout en steen

Leien-Alterna-Eternit

Tot slot gaan vezelcementleien perfect samen met andere bouwmaterialen. Steeds meer bouwheren kiezen tegenwoordig voor de combinatie van leien met natuurhout of steen. Natuurlijk of vergrijsd hout laat zich bijvoorbeeld mooi combineren met een zacht- of donkergrijze vezelcementlei. Ook de combinatie van een strak leiendak met een ruwe baksteen is voor velen een echte voltreffer.

VIND EEN VERKOOPPUNT

Op zoek naar een dealer van Eternit materialen? Voer je postcode in en vind een dealer in je buurt.

Download een inspiratiebrochure

Nog inspiratie nodig? Onze brochures geven je heel wat ideeën over kleuren, texturen en materialen. Download een van onze brochures of vraag een gratis exemplaar per post. 

Kies een brochure