Je gevel isoleren langs buiten

Anno 2017 is het duidelijk dat duurzaam bouwen en verbouwen in de lift zit. De bouwvoorschriften betreffende isolatie worden steeds strenger en veeleisender . Bovendien kiezen veel (ver)bouwers uit eigen beweging voor een energiezuinige oplossing die respect voor de natuur en aandacht voor het energieverbruik harmonieus met elkaar verbindt.

Leien op de gevel - combinatie met hout - Eternit

Troeven van vezelcementleien

Leien op de gevel - combinatie met hout - Eternit

Vezelcementleien zijn dankzij hun lichte gewicht een erg geliefd product. Ze kunnen je huis een volledig nieuwe uitstraling geven zonder dat daarbij zware ingrepen aan de bestaande dak- of gevelstructuur nodig zijn. Daarnaast zijn ook de snelle plaatsing, de duurzaamheid en het grote kleurenpalet belangrijke troeven.

Leien op de gevel - Alterna - Eternit

Gevelbekleding met isolatie

Leien op de gevel - Alterna - Eternit

Veel mensen denken bij “leien” spontaan aan een strakke en hedendaagse dakbedekking die in verschillende formaten en kleuren te verkrijgen is. Dat klopt zeker. Maar ook als je op zoek bent naar een isolerende gevelbekleding is het een prima idee om even stil te staan bij leien. Het is immers perfect mogelijk om je huis aan de buitenkant te isoleren zonder al te lastige sloopwerkzaamheden. 

De gevel kan met een relatief beperkt budget en zonder bijkomende funderingswerken van een isolatielaag voorzien worden. Bovendien vragen de dunne leien niet veel opbouwhoogte en kan je de gevel maximaal isoleren zonder de rooilijn-eis te overschrijden.

Leien op de gevel - Alterna ruitlei - Eternit

Voordelen buitengevelisolatie met leien

Leien op de gevel - Alterna ruitlei - Eternit

Tot slot ontdek je hier nog enkele interessante voordelen van buitengevelisolatie met vezelcementleien:

  • Je investeert in energiebesparing: een geïsoleerde woning houdt in de zomer de warmte buiten en in de winter de warmte binnen, en dat zal je zeker merken op je energierekening.
  • Condensatie en de daarmee gepaard gaande vocht- en schimmelplekken krijgen aan de binnenkant geen kans.
  • Binnenin je woning verlies je geen ruimte en ondervind je geen hinder tijdens de werkzaamheden.
  • De leien mantel sluit het risico op koudebruggen uit.
  • De nieuwe gevelbekleding zorgt voor een volledig nieuwe uitstraling van je woning.

TIP: je kan je dak- en gevelbekleding feilloos in elkaar laten overlopen en het volledige gebouw met leien bekleden. Benieuwd hoe dat eruitziet? We verzamelden voor jou enkele referentieprojecten

Referentieprojecten met leien op dak en gevel

VIND EEN VERKOOPPUNT

Op zoek naar een dealer van Eternit materialen? Voer je postcode in en vind een dealer in je buurt.

Download een inspiratiebrochure

Nog inspiratie nodig? Onze brochures geven je heel wat ideeën over kleuren, texturen en materialen. Download een van onze brochures of vraag een gratis exemplaar per post. 

Kies een brochure