Nuttige tips voor particulieren

Een nieuw huis? Renovatie van je dak of gevel? Met Eternit kies je voor een betrouwbare partner met meer dan een eeuw ervaring in bouwmaterialen. Het resultaat? Duurzame materialen vervaardigd uit natuurlijke grondstoffen die weinig onderhoud vragen en waar we met plezier ijzersterke garanties op bieden. Wij testen al onze materialen uitvoerig door ze bloot te stellen aan extreme omstandigheden. Zo weten we zeker dat je dak en/of gevel er ook na 20 jaar nog mooi uitziet. We gaan zelfs nog een stapje verder en zetten volop in op groene materialen met  geïntegreerde zonnepanelen.

Nog geen keuze kunnen maken? We helpen je alvast op weg met nuttige tips, handige documenten en veel inspiratie.

Inspiratie

Leien op dak en/of gevel voor een strak resultaat

Geïntegreerde zonnepanelen voor je dak of gevel

Architectonische gevelbekleding met EQUITONE

Tijdloze look met Cedral sidings

Documenten

Nog meer informatie nodig? Download onze inspiratiebrochures of bekijk onze technische gidsen.

Eternit Brochure Inspirations Leien

Brochure Inspirations Leien

Eternit Brochure Inspirations Leien
Downloaden
Eternit Brochure Inspirations Dakpannen

Brochure Solesia Zonnedaken

Eternit Brochure Inspirations Dakpannen
Downloaden
Equitone brochure

Brochure Cedral sidings

Equitone brochure
Downloaden
Equitone brochure

Brochure EQUITONE

Equitone brochure
Downloaden

Onze materialen

Dankzij ons gevarieerd aanbod vind je zeker wat jij wil: met de vele formaten, kleuren en plaatsingsmethodes van leien geef je een persoonlijke touch aan je dak en gevel, en ze zijn de perfecte partner voor je renovatie. Of kies voor de architectonische kracht van EQUITONE, unieke gevelplaten met een stoere en strakke uitstraling. Cedral sidings geven je woning dan weer een tijdloos mooie look, met of zonder houtstructuur voor een perfecte integratie in de omgeving.

Stalen leien - Eternit

Monsters bestellen

Stalen leien - Eternit

Referentiefoto’s en productinformatie zijn natuurlijk al een bron van informatie, maar misschien wil je de lei of dakpan eens echt in je handen nemen en de kleur in het daglicht bekijken? Goed nieuws! Je kan op een eenvoudige manier gratis monsters aanvragen van onze producten. 

Hoe? Ga naar het product van je keuze in ons productoverzicht, voeg vervolgens de gewenste monsters toe door op het winkelmandje te klikken en rond daarna je bestelling af. De gevraagde monsters komen eerstdaags jouw richting uit.

Bestel je gratis monster
Eternit Solesia zonneleien in donkergrijs te Schaffen

Onze ecologische oplossingen

Eternit Solesia zonneleien in donkergrijs te Schaffen

Om de beste kwaliteit te blijven garanderen, werken wij hoofdzakelijk met natuurlijke grondstoffen die weinig onderhoud vergen. En dankzij onze producten, draag je zelf ook een steentje bij aan het milieu (en je portemonnee): kies voor geïntegreerde Solesia zonnepanelen en bespaar energie!

Hoe begin je eraan?

Heb je een stijl gekozen die bij je past? Dan kan je project van start gaan! Steek je graag zelf je handen uit de mouwen? Dan kan je natuurlijk zelf aan de slag. Veel van onze materialen zijn namelijk makkelijk te installeren. Wil je toch zeker zijn dat je aan alle technische eisen voldoet? Kies dan voor een vakman. Bij Eternit raden we je specialisten aan die de nodige kwaliteit bieden.

Cedral sidings plaatsen Eternit

Doe het zelf

Cedral sidings plaatsen Eternit

Vooral onze Cedral sidings zijn makkelijk zelf te plaatsen. We voorzien uiteraard de nodige instructies en ook je dealer helpt je graag verder.

Voor EQUITONE gevelplaten raden we een specialist aan, zo is de ventilatie correct en geniet je jaren van het resultaat.

Geen hoogtevrees?
Dan kan je ook leien zelf plaatsen, maar houd er rekening mee dat je aan heel wat technische eisen moet voldoen.

Toch liever een vakman?
Kies dan voor iemand die regelmatig werkt met het materiaal van je keuze en vraag referenties zodat je zelf een kijkje kan nemen. Vraag zeker ook informatie aan buren, familie en vrienden: wie kozen zij? Zijn ze nog altijd tevreden?

VIND EEN VERKOOPPUNT

Op zoek naar een dealer van Eternit materialen? Voer je postcode in en vind een dealer in je buurt.

Download een inspiratiebrochure

Nog inspiratie nodig? Onze brochures geven je heel wat ideeën over kleuren, texturen en materialen. Download een van onze brochures of vraag een gratis exemplaar per post. 

Kies een brochure