Oplossingen voor de landbouw

Er zijn veel aandachtspunten voor de agrarische sector. Natuurlijk hecht je veel belang aan het welzijn van je dieren of wil je de kwaliteit van je opgeslagen goederen blijvend garanderen.

Het dak van een stal, schuur of loods speelt een belangrijke rol bij de bouw. Wij helpen je de ideale omstandigheden te creëren voor jou, je dieren of je goederen. Of dat nu ventilatie, isolatie, temperatuurbeheersing of duurzame energie is. En of het gaat om melkvee, rundvee, jongvee, varkens, pluimvee, geiten, aardappels, graan of uien. Eternit kent de specifieke zaken die van belang zijn bij het juiste klimaat in een stal of loods.

Isolatieadvies

Moet je het dak van een stal of loods isoleren of juist niet? De huidige prijsdruk in de landbouw dwingt tot slimme investeringen. Eternit denkt alvast met je mee en bedacht met golfplaten verschillende oplossingen voor het dak, met of zonder isolatie naargelang de toepassing.

Melkveehouder

Een optimaal stalklimaat is niet alleen van belang voor de koeien, maar ook voor de producten en je portemonnee.

Waar moet je op letten?

Pluimveehouder

Dat elke pluimveesoort een andere klimaatbehoefte heeft, hoeven we je natuurlijk niet te vertellen.

Ondek onze oplossingen

Varkenshouder

De varkensstal heeft het meest uitdagende klimaat en kan je wellicht als het meest complexe van alle soorten stallen bestempelen.

Wat is de beste optie?

Akkerbouw

Of je nu aardappelen of uien verbouwt, je wilt altijd de beste bewaarcondities voor je gewas.

Wij helpen je verder

Assortiment

Met de Eternit golfplaat kies je voor een dak dat het welzijn van mens en dier centraal stelt. De unieke eigenschappen van onze golfplaten zijn de beste garantie voor een gebouw met een lange levensduur.

Ecolor

De Ecolor golfplaat is de absolute topper binnen het gamma van onze golfplaten.

Ecolor

Ecolor Extra

Ecolor Extra heeft unieke eigenschappen voor meer zekerheid op gebied van sneeuw- en regendichtheid.

Ecolor Extra

Ecolor Vento

Ecolor Vento: door ventilatie in plaats van isolatie wordt een optimaal stalklimaat voor het melk- en vleesvee gecreëerd.

Ecolor Vento

Waarom geen staal?

Vergeleken met staal of sandwichpanelen bieden golfplaten heel wat voordelen die het welzijn van je dieren en de kwaliteit van je goederen bevorderen:

Verminder de stress bij dieren door te kiezen voor een geluiddempend product. Bij hevige regenval klinkt het geluid onder onze golfplaten tot 2x zachter dan bij een metalen dakconstructie, met of zonder isolatie.

Vezelcement is een onbrandbaar materiaal. De brandveiligheid van onze golfplaten komt de veiligheid van mens en dier dus ten goede.

Vezelcement rot niet, roest niet en is ongevoelig voor schimmels, bacteriën, ongedierte en chemische invloeden. Een ideale omgeving voor je dieren en goederen.

Vezelcement is een natuurlijk ademend materiaal dat condens minimaliseert en roestvorming geen kans geeft. Stress bij dieren door vallende condensdruppels wordt tot het absolute minimum beperkt.

Ecolor golfplaten te Ronse Eternit

Voordelen van Eternit

Ecolor golfplaten te Ronse Eternit
  • We zijn al meer dan 100 jaar je betrouwbare partner, en dus kennen we als geen ander jouw noden
  • Krijg advies op maat van onze experten en maak steeds de juiste keuze
  • Wij helpen bij de sanering of renovatie van je stal of loods door je in contact te brengen met de juiste partners
  • Golfplaten dragen bij aan het beste klimaat, zo wordt je rendement geoptimaliseerd
  • Golfplaten zijn erg duurzaam en worden daarom nog steeds het meest toegepast

Vind een vakman

Op zoek naar een vakman in uw buurt? Eternit biedt een uitgebreid netwerk van ervaren vakmensen die onze producten kennen en die weten wat kwaliteit betekent.

VIND EEN VERKOOPPUNT

Op zoek naar een dealer van Eternit materialen? Voer je postcode in en vind een dealer in je buurt.

Download een inspiratiebrochure

Nog inspiratie nodig? Onze brochures geven je heel wat ideeën over kleuren, texturen en materialen. Download een van onze brochures of vraag een gratis exemplaar per post. 

Kies een brochure