Appartementsgebouw in Aarschot met leien

Meer info

De randvoorwaarden waren niet eenvoudig: op een sterk afhellend terrein moest in plaats van een hal die loodrecht op de bouwrichting van het nieuwbouwcomplex stond, een modern appartementsgebouw worden opgetrokken, dat in de gemeentelijke bouwcontext zou passen. Het probleem werd opgelost door voor een cascade aan volumes met een verschillende grootte te opteren, die een nieuwe interpretatie geven aan de oude woonhuistypologie. De homogene materiaalkeuze met eenzelfde kleur voor gevels en dakvlakken doet een bijtijds, monolithisch volume ontstaan, dat alleen door de verticale vensteropeningen en terrassen onderbroken wordt. De voor- en achterzijde bestaan uit geprefabriceerde betonelementen. De gevels onder de zadeldaken en de daken kregen een uit kleinere delen bestaande structuur met betongrijze vezelcementleien. Hun vlakke aanblik zorgt ervoor dat alle gebouwdelen tot één geheel versmelten.

Details

Adres
Vestingsstraat 3200 Aarschot Belgium
Architect
BNE Architecten
Elementen
Dak
Gevel
Dak en gevel
Type woning
Appartement
Projecttype
Nieuwbouw
Gebruikte materiaal
Alterna
Kleur
Betongrijs
Installatiemethode
Dubbele dekking

Het copyright van de architect moet altijd vermeld worden bij gelijk welk gebruik van (één van) deze foto's.

Vraag je gratis monster

Ga naar ons productoverzicht en voeg het monster van je keuze toe door op het winkelmandje te klikken. Rond daarna je bestelling af. Je gratis monster komt dan snel jouw richting uit!

Gratis monster

Download een inspiratiebrochure

Nog inspiratie nodig? Onze brochures geven je heel wat ideeën over kleuren, texturen en materialen. Download een van onze brochures of vraag een gratis exemplaar per post. 

Kies een brochure