Bodemkundige dienst België in Heverlee met leien

Meer info

De uitbreidingsconstructie die op zes meter afstand van het bestaande gebouw werd opgetrokken, waarmee het via twee glazen voetgangersbruggen verbonden is, moest duurzaam en flexibel zijn. Alleen ter hoogte van de gelijkvloerse verdieping is het nieuwe gedeelte volledig tegen het bestaande gebouw aangebouwd. De bekleding in betongrijze Activa-leien geeft het nieuwe stuk een sobere maar toch dynamische aanblik en past heel goed bij de uit de jaren 1990 daterende bestaande constructie. Visuele insprongen op de gelijkvloerse verdieping lijken de gebouwmassa te verminderen en wekken samen met het 60 centimeter diepe overstek aan beide korte zijden de indruk dat de bovengelegen verdiepingen ‘zweven’. Hiervoor waren geen structurele insprongen in het gebouwvolume nodig. De indruk is te wijten aan het schaduweffect waarvoor de met zwarte ‘Equitone Natura’-gevelplaten beklede vlakken zorgen.

Details

Adres
W, De Croylaan 4 3001 Heverlee Belgium
Architect
BDB ARCH Ellen Leijskens (TD-KU Leuven)
Elementen
Gevel
Type woning
Kantoor- of handelsruimte
Projecttype
Nieuwbouw
Gebruikte materiaal
Alterna
Kleur
Betongrijs
Installatiemethode
Halfsteensverband

Het copyright van de architect moet altijd vermeld worden bij gelijk welk gebruik van (één van) deze foto's.

Vraag je gratis monster

Ga naar ons productoverzicht en voeg het monster van je keuze toe door op het winkelmandje te klikken. Rond daarna je bestelling af. Je gratis monster komt dan snel jouw richting uit!

Gratis monster

Download een inspiratiebrochure

Nog inspiratie nodig? Onze brochures geven je heel wat ideeën over kleuren, texturen en materialen. Download een van onze brochures of vraag een gratis exemplaar per post. 

Kies een brochure