Dorpshuis in Brunehaut met leien

Meer info

Dit dorpshuis wordt voornamelijk door plaatselijke verenigingen gebruikt. Door zijn traditionele woningvorm met zadeldak past het wonderwel in de omgeving, terwijl de materiaalkeuze en vormgeving van de gevel de constructie een moderne toets bezorgen. Vooral de ongewoon geordende vensteropeningen in verschillende formaten maken duidelijk dat het hier om een bijzonder gebouw gaat. Delen van de gevel en het dak bestaan uit antracietkleurige vezelcementleien die een mooi contrast vormen met het elders gebruikte hout. Het met vezelcementleien bedekte dak is tegelijkertijd ook bedoeld als verwijzing naar de dorpskerk van Laplaigne, waarvan het dak met leien bedekt is. Het dorpshuis is ten slotte als passiefgebouw opgevat en bij de keuze van de gebruikte materialen werd eveneens veel belang gehecht aan milieuvriendelijkheid.

Details

Adres
Rue du Village 7622 Brunehaut Belgium
Architect
Noirhomme Barbara
Elementen
Dak
Type woning
Openbaar gebouw
Projecttype
Nieuwbouw
Gebruikte materiaal
Alterna
Kleur
Donkergrijs
Installatiemethode
Halfsteensverband

Het copyright van de architect moet altijd vermeld worden bij gelijk welk gebruik van (één van) deze foto's.

Vraag je gratis monster

Ga naar ons productoverzicht en voeg het monster van je keuze toe door op het winkelmandje te klikken. Rond daarna je bestelling af. Je gratis monster komt dan snel jouw richting uit!

Gratis monster

Download een inspiratiebrochure

Nog inspiratie nodig? Onze brochures geven je heel wat ideeën over kleuren, texturen en materialen. Download een van onze brochures of vraag een gratis exemplaar per post. 

Kies een brochure