Duurzame wooneenheden in Brugelette

Meer info

Uitgepuurd met oranje leien in cassettesysteem

Het OCMW van Brugelette wilde zes duurzame wooneenheden creëren voor hulpbehoevende senioren. Het project kreeg vorm via de renovatie van het oude stationscafé, meer bepaald door het aan te vullen met een hedendaagse constructie en een circulatievolume dat de twee gebouwen met elkaar verbindt. De drie woningen die ingericht zijn in het gerenoveerde stationscafé zijn van het lage-energietype, terwijl de eenheden in het nieuwe gedeelte zijn opgetrokken volgens de passiefnorm. Te midden van de witte bepleistering van de gevels van het nieuwe gedeelte en de rode tint van de bakstenen van het gerenoveerde gedeelte, cultiveert het tussenliggende volume een eigen identiteit dankzij zijn zacht oranje vezelcementleien, die geplaatst zijn in een casssettesysteem.

Details

Adres
Square Maurice Sébastien 7940 Brugelette Belgium
Architect
Architecture et Étude Notté
Plaatser
C.R.T. Construction
Elementen
Gevel
Type woning
Appartement
Projecttype
Renovatie
Nieuwbouw
Gebruikte materiaal
Alterna
Kleur
Keramisch rood
Installatiemethode
Cassettesysteem

Het copyright van de architect moet altijd vermeld worden bij gelijk welk gebruik van (één van) deze foto's.

Vraag je gratis monster

Ga naar ons productoverzicht en voeg het monster van je keuze toe door op het winkelmandje te klikken. Rond daarna je bestelling af. Je gratis monster komt dan snel jouw richting uit!

Gratis monster

Download een inspiratiebrochure

Nog inspiratie nodig? Onze brochures geven je heel wat ideeën over kleuren, texturen en materialen. Download een van onze brochures of vraag een gratis exemplaar per post. 

Kies een brochure