Eengezinswoning in Harchies met leien

Meer info

Bij dit project werd er vertrokken vanuit een onbeduidende, kleine constructie die noch van architectonisch, noch van historisch belang was. Het doel was om voor een energetische optimalisering van het gebouw en een uitbreiding met een woonruimte te zorgen. De oorspronkelijke, uit diverse materialen bestaande gevels werden geïsoleerd en met donkere vezelcementleien bekleed. Deze uniforme buitenschil geeft het huis een moderne, monolithische aanblik. Het asymmetrische profiel van de constructie bleef verder behouden en wordt door de verlenging van het dak langs de achterkant nog sterker benadrukt. Daardoor kon er ook extra ruimte worden gecreëerd. Twee houten elementen contrasteren ten slotte met de donkere buitenschil: de garage en het element met de ingang en de grote vensteropening voor het appartement op de bovenverdieping met vouwbare houten vensterluiken.

Details

Adres
Rue Buissonet 16 7321 Harchies Belgium
Architect
AUDE Architectes sprl
Elementen
Dak
Gevel
Dak en gevel
Type woning
Vrijstaande woning
Projecttype
Nieuwbouw
Gebruikte materiaal
Alterna
Kleur
Donkergrijs
Installatiemethode
Halfsteensverband

Het copyright van de architect moet altijd vermeld worden bij gelijk welk gebruik van (één van) deze foto's.

Vraag je gratis monster

Ga naar ons productoverzicht en voeg het monster van je keuze toe door op het winkelmandje te klikken. Rond daarna je bestelling af. Je gratis monster komt dan snel jouw richting uit!

Gratis monster

Download een inspiratiebrochure

Nog inspiratie nodig? Onze brochures geven je heel wat ideeën over kleuren, texturen en materialen. Download een van onze brochures of vraag een gratis exemplaar per post. 

Kies een brochure