Eengezinswoning in Sombreffe met leien

Meer info

Een echtpaar koesterde de wens om een kleine woning voor zichzelf te bouwen, die ongeveer zo groot was als een appartement en weinig zou kosten. Het startbudget bedroeg net 130.000 euro, inclusief bouwgrond. De keuze viel uiteindelijk op een schuur die volledig werd omgebouwd. De bestaande muren die het skelet van het gebouw vormen, bleven zoveel mogelijk bewaard. Op deze respectievelijk gerestaureerde wanden werd de nieuwe draagstructuur voor het woongebouw opgetrokken. Omdat de ondergrond erg nat is, werd het nieuwe volume in de hoogte opgetild, wat tegelijkertijd ook de tuin ten goede kwam. Het woonhuis moest verder harmonieus in de omgeving ingepast worden: hiervoor wordt enerzijds gezorgd door de gebouwvorm met puntgevel langs voren, die de verhoudingen van de nabijgelegen bebouwing overneemt, en anderzijds door de donkergrijze vezelcementleien die met hun glad oppervlak voor een mooi contrast met de bestaande ruwe bakstenen muren zorgen.

Details

Adres
Rue Pont au Rieu 2a 5140 Sombreffe Belgium
Architect
Marie-Sophie Petit, COUVIN
Elementen
Dak
Gevel
Dak en gevel
Type woning
Half-open woning
Projecttype
Renovatie
Gebruikte materiaal
Alterna
Kleur
Donkergrijs
Installatiemethode
Halfsteensverband

Het copyright van de architect moet altijd vermeld worden bij gelijk welk gebruik van (één van) deze foto's.

Vraag je gratis monster

Ga naar ons productoverzicht en voeg het monster van je keuze toe door op het winkelmandje te klikken. Rond daarna je bestelling af. Je gratis monster komt dan snel jouw richting uit!

Gratis monster

Download een inspiratiebrochure

Nog inspiratie nodig? Onze brochures geven je heel wat ideeën over kleuren, texturen en materialen. Download een van onze brochures of vraag een gratis exemplaar per post. 

Kies een brochure