Flatgebouw Bootsman in Krommenie met leien

Meer info

Dit woongebouw met vooral jonge bewoners is bedoeld als een moderne interpretatie van Zaanse architectuur. Door de zichtbare onderverdeling in drie huizen herneemt het de ritmiek van de aangrenzende bebouwing, terwijl het zich in de hoogte aanpast aan het tegenovergelegen appartementencomplex. De asymmetrische vormen van de daken zijn dan weer een speelse ‘verknoeiing’ van de vormvoorschriften waarin te lezen staat dat de daken in deze dorpsstraat verschillende richtingen uitwijzen. De opvallende witte randen van de puntgevelzijden verwijzen daarnaast naar de rijkelijk versierde Zaanse huizen van vroeger. Om de gebouwen echter een eigen, rustig karakter te geven, zijn de gevels op hun lange zijden die in de daken overgaan, met donkere leien in vezelcement bekleed. Door het sterke contrast tussen de puntgevel- en de lange zijden wordt de buitengewone vorm van het gebouw nog sterker benadrukt.

Details

Adres
Noorderhoofdstraat / Kruisstraat 1561 AW Krommenie Netherlands
Architect
Architectenbureau BFW Wormerveer (Contact Bart). 075-640 1234
Elementen
Dak
Gevel
Dak en gevel
Type woning
Appartement
Gebruikte materiaal
Alterna
Kleur
Avondroze
Installatiemethode
Dubbele dekking

Het copyright van de architect moet altijd vermeld worden bij gelijk welk gebruik van (één van) deze foto's.

Vraag je gratis monster

Ga naar ons productoverzicht en voeg het monster van je keuze toe door op het winkelmandje te klikken. Rond daarna je bestelling af. Je gratis monster komt dan snel jouw richting uit!

Gratis monster

Download een inspiratiebrochure

Nog inspiratie nodig? Onze brochures geven je heel wat ideeën over kleuren, texturen en materialen. Download een van onze brochures of vraag een gratis exemplaar per post. 

Kies een brochure