Renovatie businesscenter in Linden met leien

Meer info

Vroeger was in dit gebouw het politiebureau van Lubbeek ondergebracht. Vandaag wordt het gebruikt als businesscenter met drie kantooreenheden. Om de bestaande constructie grotendeels te kunnen behouden, werd de uitbreiding met een lichte houtskeletconstructie verhoogd en – omwille van hun geringe gewicht – met vezelcementleien bekleed. Deze vezelcementleien voldeden daarnaast ook aan beide andere criteria: ze moesten een halfsteensverbandpatroon vertonen en een donkere kleur hebben om te contrasteren met de witte aluminiumbekleding van het uitstekende venster. Het opgetrokken gedeelte en het doorzichtige latwerk uit afzelia op de gelijkvloerse verdieping bezorgen het gebouw ten slotte een moderne, bijzondere aanblik.

Details

Adres
Diestsesteenweg 41 3210 Linden Belgium
Architect
Room07 architecten
Elementen
Gevel
Type woning
Kantoor- of handelsruimte
Projecttype
Renovatie
Gebruikte materiaal
Alterna
Kleur
Zwart
Installatiemethode
Halfsteensverband

Het copyright van de architect moet altijd vermeld worden bij gelijk welk gebruik van (één van) deze foto's.

Vraag je gratis monster

Ga naar ons productoverzicht en voeg het monster van je keuze toe door op het winkelmandje te klikken. Rond daarna je bestelling af. Je gratis monster komt dan snel jouw richting uit!

Gratis monster

Download een inspiratiebrochure

Nog inspiratie nodig? Onze brochures geven je heel wat ideeën over kleuren, texturen en materialen. Download een van onze brochures of vraag een gratis exemplaar per post. 

Kies een brochure