Renovatie sociaal huis in Merksplas met leien

Meer info

De voormalige rijkswachtkazerne in de dorpskern van Merksplas werd omgebouwd tot een sociaal huis. Met zijn uniforme, uit slechts één materiaal bestaande buitenschil steekt dit sociaal huis duidelijk af tegen zijn omgeving die door een grote diversiteit aan kleuren en materialen wordt gekenmerkt. Gevels en dak werden daarbij met donkere vezelcementleien bekleed. Opvallend is verder het spel met de hellende daken dat de dominante dakvorm van de omgeving weliswaar herneemt, maar door het naar boven stekende dak van de aanbouw ook fraai varieert. Het compacte bouwvolume zorgt ten slotte voor een gering warmteverlies en door de voorgeplaatste gevelbekleding uit vezelcementleien kon de constructie doorlopend geïsoleerd worden.

Details

Adres
Markt 11 2330 Merksplas Belgium
Architect
Radar - Stijn Leemans
Elementen
Dak
Gevel
Dak en gevel
Type woning
Openbaar gebouw
Projecttype
Renovatie
Gebruikte materiaal
Alterna
Kleur
Donkergrijs
Installatiemethode
Dubbele dekking
Halfsteensverband

Het copyright van de architect moet altijd vermeld worden bij gelijk welk gebruik van (één van) deze foto's.

Vraag je gratis monster

Ga naar ons productoverzicht en voeg het monster van je keuze toe door op het winkelmandje te klikken. Rond daarna je bestelling af. Je gratis monster komt dan snel jouw richting uit!

Gratis monster

Download een inspiratiebrochure

Nog inspiratie nodig? Onze brochures geven je heel wat ideeën over kleuren, texturen en materialen. Download een van onze brochures of vraag een gratis exemplaar per post. 

Kies een brochure