Schoolgebouw in Les Fossés

Meer info

Klassen met panoramisch uitzicht

Deze school in het hart van de Ardennen bestaat uit een hoofdvolume dat integraal bekleed is met vezelcementleien en een eenlagig balkvolume in cederhout. De gevels van het hoofdvolume gaan uit van een contrast tussen donkergrijze leien in een ruitpatroon en grote gele vezelcementpanelen. De architecten namen geen vrede met de veelgebruikte "klassieke plaatsingswijze", waarbij de lijnmotieven iets minder strak staan door de noodzakelijke overlap. Ze kozen voor de gevel een uitgepuurd dambordeffect en wilden graag onzichtbare bevestigingshaken. Er is uiteindelijk gewerkt met koperen haken, die door de jaren heen geleidelijk aan het oog onttrokken worden doordat ze vergrijzen.

Details

Adres
Rue des Combattants 22 6860 Les Fossés Belgium
Architect
HP Architecture (David Hotua & Pierre Poncelet)
Plaatser
VNJ Toitures et Menuiserie
Elementen
Dak
Gevel
Dak en gevel
Type woning
Openbaar gebouw
Projecttype
Nieuwbouw
Gebruikte materiaal
Alterna
Kleur
Donkergrijs
Installatiemethode
Dambordpatroon
Ruitleien (klassieke plaatsing)

Het copyright van de architect moet altijd vermeld worden bij gelijk welk gebruik van (één van) deze foto's.

Vraag je gratis monster

Ga naar ons productoverzicht en voeg het monster van je keuze toe door op het winkelmandje te klikken. Rond daarna je bestelling af. Je gratis monster komt dan snel jouw richting uit!

Gratis monster

Download een inspiratiebrochure

Nog inspiratie nodig? Onze brochures geven je heel wat ideeën over kleuren, texturen en materialen. Download een van onze brochures of vraag een gratis exemplaar per post. 

Kies een brochure