Sociale huisvesting in Kortrijk met leien

Meer info

Bij dit project gaat het om een opvulling van een opening in de bebouwing nabij het stadscentrum van Kortrijk, direct achter het treinstation. De vier duplexwoningen en drie appartementen met verdiepinghoge vensterfronten aan hun voor- en achterkant werden in een gesubsidieerde woningbouwcontext opgetrokken. Op de gelijkvloerse verdieping bevindt zich een sociale fietsverhuurder. Alle gevels werden met donkergrijze vezelcementleien in Rhombus-patroon bekleed; op die manier versmelt het project tot een architectonisch geheel. De aluminium vensters situeren zich achter brede houten kaders die geen speciale houtbehandeling vereisen. Bij de realisatie van gevels en daken werd ten slotte ook op een doorlopende, sterke isolatie gelet, die een gering energieverbruik garandeert.

Details

Adres
Minister Tack-laan 8500 Kortrijk Belgium
Architect
Lieven Dejaeghere
Elementen
Gevel
Type woning
Appartement
Projecttype
Renovatie
Gebruikte materiaal
Alterna
Kleur
Donkergrijs
Installatiemethode
Dambordpatroon

Het copyright van de architect moet altijd vermeld worden bij gelijk welk gebruik van (één van) deze foto's.

Vraag je gratis monster

Ga naar ons productoverzicht en voeg het monster van je keuze toe door op het winkelmandje te klikken. Rond daarna je bestelling af. Je gratis monster komt dan snel jouw richting uit!

Gratis monster

Download een inspiratiebrochure

Nog inspiratie nodig? Onze brochures geven je heel wat ideeën over kleuren, texturen en materialen. Download een van onze brochures of vraag een gratis exemplaar per post. 

Kies een brochure