Studentenresidentie Rega in Leuven

Meer info

Werken met leien in de hoogte

De KU Leuven bouwde de Rega-school, een voormalig opleidingsinstituut voor diëtisten en laboranten, om tot een hedendaagse studentenresidentie. In de herbestemming stonden een lage energiekost en een hoog wooncomfort voor de bewoners centraal. De straatzijde en een deel van de achtergevel kregen strakke crèmekleurige vezelcementpanelen. Om te differentiëren tussen de voor- en zijgevel, het van op straat zichtbare volume te breken en het duurzame karakter van de nieuwe residentie te accentueren, combineerden de architecten die panelen met loodkleurige vezelcementleien. Ze kozen voor een dekking in halfsteensverband, wat samen met de langwerpige ramen een mooi lijnenspel creëert.

Details

Adres
Sint-Maartenstraat 3000 Leuven Belgium
Architect
Technische diensten KU Leuven
Plaatser
CPE NV
Elementen
Gevel
Type woning
Openbaar gebouw
Projecttype
Renovatie
Gebruikte materiaal
Alterna
Kleur
Lood
Installatiemethode
Halfsteensverband

Het copyright van de architect moet altijd vermeld worden bij gelijk welk gebruik van (één van) deze foto's.

Vraag je gratis monster

Ga naar ons productoverzicht en voeg het monster van je keuze toe door op het winkelmandje te klikken. Rond daarna je bestelling af. Je gratis monster komt dan snel jouw richting uit!

Gratis monster

Download een inspiratiebrochure

Nog inspiratie nodig? Onze brochures geven je heel wat ideeën over kleuren, texturen en materialen. Download een van onze brochures of vraag een gratis exemplaar per post. 

Kies een brochure