Verbouwing gemeentehuis en OCMW van Wanze met leien

Meer info

De hoeve die tot het ‘Belgisch cultureel erfgoed’ behoort, werd in drie bouwfasen opgetrokken: in de middeleeuwen ontstond het later tot melkerij omgebouwde gerechtsgebouw, tegen het einde van de 17de/het begin van de 18de eeuw werden de stallen gebouwd en aan het begin van de 19de eeuw volgde tot slot ook de woning. Zoveel eigenaars later werd de hoeve in 2008 uiteindelijk door de gemeente Wanze gekocht, die het complex van mei 2010 tot eind 2012 tot een gemeentehuis en OCMW liet verbouwen. Op die manier kon niet alleen tegemoetgekomen worden aan de behoefte aan nieuwe ruimten van de administratieve diensten, maar werd tegelijk ook voor het behoud van een stukje cultureel erfgoed gezorgd. Met de installatie van een pelletverwarming, de plaatsing van regenwaterreservoirs, de isolatie van dak en muren en de nieuwe dakbedekking uit vezelcementleien met ingebouwde zonnepanelen kunnen de gebouwen vandaag bovendien als duurzaam worden omschreven.

Details

Adres
Chée de Wavre 39 4520 Wanze Belgium
Architect
Emile Verhaegen
Elementen
Dak
Type woning
Openbaar gebouw
Projecttype
Renovatie
Gebruikte materiaal
Boronda
Kleur
Donkergrijs
Installatiemethode
Dubbele dekking

Het copyright van de architect moet altijd vermeld worden bij gelijk welk gebruik van (één van) deze foto's.

Vraag je gratis monster

Ga naar ons productoverzicht en voeg het monster van je keuze toe door op het winkelmandje te klikken. Rond daarna je bestelling af. Je gratis monster komt dan snel jouw richting uit!

Gratis monster

Download een inspiratiebrochure

Nog inspiratie nodig? Onze brochures geven je heel wat ideeën over kleuren, texturen en materialen. Download een van onze brochures of vraag een gratis exemplaar per post. 

Kies een brochure