Verbouwing van een historisch gebouw tot appartementen in Namen met leien

Meer info

“La Lucarne” (‘het dakvenster’), “Le Pigeonnier” (‘de duiventil’), “Le Plongeoir” (‘de springtoren’) (beneden aan het gebouw is er een zwembad), “La Gargouille” (‘de waterspuwer’), … het zijn maar enkele van de benamingen die deze uitbreiding intussen toegedicht kreeg. Het pand zelf is een voormalige boerderij nabij de citadel van Namen. De bedoeling was om de hele constructie te renoveren teneinde haar beter in huurappartementen te kunnen onderverdelen. Eén van deze appartementen moest daarbij op de dakverdieping komen en dat kon alleen door deze te vergroten. Omwille van zowel technische als esthetische redenen diende men daarbij voor een lichte structuur te opteren. Uiteindelijk viel de keuze op een geraamte in ruw larikshout. In het nieuwe vertrek is er plaats voor een tafelgezelschap van zes personen. Terwijl de overige tussenkomsten het bestaande bouwvolume wel respecteren, werd deze uitbreiding in hout specifiek opgevat als een hertekening van de daklijn.

Details

Adres
Allée de Menton 26 5000 Namur Belgium
Architect
Architecture et Nature - Hubert Sauvage
Elementen
Dak
Type woning
Appartement
Projecttype
Renovatie
Gebruikte materiaal
New Stonit
Kleur
Leisteengrijs
Installatiemethode
Dubbele dekking

Het copyright van de architect moet altijd vermeld worden bij gelijk welk gebruik van (één van) deze foto's.

Vraag je gratis monster

Ga naar ons productoverzicht en voeg het monster van je keuze toe door op het winkelmandje te klikken. Rond daarna je bestelling af. Je gratis monster komt dan snel jouw richting uit!

Gratis monster

Download een inspiratiebrochure

Nog inspiratie nodig? Onze brochures geven je heel wat ideeën over kleuren, texturen en materialen. Download een van onze brochures of vraag een gratis exemplaar per post. 

Kies een brochure