Woning met kantoor in Sint-Truiden met leien

Meer info

De fraaie combinatie van verticale en horizontale elementen ontstond uit de samenvoeging van wonen en werken, twee functies die in de open structuur weliswaar duidelijk van elkaar gescheiden, maar niettemin visueel met elkaar verbonden werden. De horizontale opsplitsing van beide aspecten is van buitenaf zichtbaar in de stapeling van de gebouwvolumes en wordt nog versterkt door de verschillende materialen die voor de gevelbekleding werden gebruikt. Deze onderscheiden zich echter zo smaakvol van elkaar dat het gebouw zijn eenheid bewaart. Het in het licht heuvelachtige landschap ingebedde kantoor fungeert als betonnen sokkel. Daarboven bevinden zich twee verdiepingen waarvan de gevels met baksteen resp. leien in vezelcement werden bedekt. Voor beide werd geopteerd voor een lichte betongrijze kleur en zowel het muurwerk als de leien werden in halfsteensverband gerealiseerd.

Details

Adres
Bergstraat 18 3800 Sint-Truiden Belgium
Architect
Strakker Architects
Elementen
Gevel
Type woning
Vrijstaande woning
Kantoor- of handelsruimte
Projecttype
Nieuwbouw
Gebruikte materiaal
Alterna
Kleur
Betongrijs
Installatiemethode
Halfsteensverband

Het copyright van de architect moet altijd vermeld worden bij gelijk welk gebruik van (één van) deze foto's.

Vraag je gratis monster

Ga naar ons productoverzicht en voeg het monster van je keuze toe door op het winkelmandje te klikken. Rond daarna je bestelling af. Je gratis monster komt dan snel jouw richting uit!

Gratis monster

Download een inspiratiebrochure

Nog inspiratie nodig? Onze brochures geven je heel wat ideeën over kleuren, texturen en materialen. Download een van onze brochures of vraag een gratis exemplaar per post. 

Kies een brochure