Woning te Woumen met leien

Meer info

Het huis moest modern, licht en open zijn, aldus de wens van de bouwheer. De ligging aan een drukke straat maakte echter bepaalde afbakeningen nodig, die ervoor zorgen dat het oost-west georiƫnteerde huis weliswaar licht binnenkrijgt, maar tegelijkertijd ook wordt afgeschermd van ongewenste blikken. Een eerste filter is het hek aan de straatkant, gevolgd door een doorbroken wand met vijver, de hal en de trap met vestiaire. Dan komt de keuken met eethoek die aan de achterzijde is voorzien van een volledig beglaasde vensterpartij. Aan de straatkant is de zithoek weliswaar gesloten, maar aan deze zijde bevindt zich ook een schuifraam dat uitgeeft op de vijver en zo voor een directe verbinding met de voortuin zorgt. De wit bepleisterde gevel en de grijze leien in vezelcement op het licht hellende dak benadrukken ten slotte de rechtlijnige architectuur van het huis.

Details

Adres
Iepersesteenweg 39h 8600 Woumen (Diksmuide) Belgium
Architect
2 Voor A architecten (Isabelle Vandorpe, Harold Pattyn)
Elementen
Dak
Type woning
Vrijstaande woning
Projecttype
Nieuwbouw
Gebruikte materiaal
Boronda
Kleur
Donkergrijs
Installatiemethode
Dubbele dekking

Het copyright van de architect moet altijd vermeld worden bij gelijk welk gebruik van (één van) deze foto's.

Vraag je gratis monster

Ga naar ons productoverzicht en voeg het monster van je keuze toe door op het winkelmandje te klikken. Rond daarna je bestelling af. Je gratis monster komt dan snel jouw richting uit!

Gratis monster

Download een inspiratiebrochure

Nog inspiratie nodig? Onze brochures geven je heel wat ideeën over kleuren, texturen en materialen. Download een van onze brochures of vraag een gratis exemplaar per post. 

Kies een brochure