Woongebouw met kantoor in Sprimont met leien

Meer info

Het gebouw bestaat uit een kantoor vooraan en twee tweekamerwoningen achteraan. Van diversifiëring is er ook sprake bij de materiaalkeuze: gladgestreken, wit gepleisterde muren voor de uitbouw, bakstenen voor de gelijkvloerse verdieping en donkere vezelcementleien voor de bovenverdieping en het dak. Door de uniforme buitenschil voor de bovenverdieping en het dak zou een volume-effect moeten ontstaan, dat het gebouw in zijn omtrekken lichter doet lijken. Diverse details, zoals de geïntegreerde daklijsten, de spits toelopende en over een groot oppervlak beglaasde puntgevel langs de smalle zijde van het gebouw, en de scherpe gebouwhoeken en scheidingswanden konden ten slotte met vezelcementleien probleemloos en precies worden uitgevoerd.

Details

Adres
Haie des Chênes 12g 4140 Sprimont Belgium
Architect
Krier Sébastien
Elementen
Dak
Gevel
Dak en gevel
Type woning
Vrijstaande woning
Kantoor- of handelsruimte
Gebruikte materiaal
Alterna
Kleur
Donkergrijs
Installatiemethode
Dubbele dekking

Het copyright van de architect moet altijd vermeld worden bij gelijk welk gebruik van (één van) deze foto's.

Vraag je gratis monster

Ga naar ons productoverzicht en voeg het monster van je keuze toe door op het winkelmandje te klikken. Rond daarna je bestelling af. Je gratis monster komt dan snel jouw richting uit!

Gratis monster

Download een inspiratiebrochure

Nog inspiratie nodig? Onze brochures geven je heel wat ideeën over kleuren, texturen en materialen. Download een van onze brochures of vraag een gratis exemplaar per post. 

Kies een brochure