Woonschuur in Nukerke

Meer info

Renovatie van een hoeve in hartje Vlaamse Ardennen

In Nukerke gaf SITO Architecten in opdracht van een jong gezin een oude hoeve een tweede leven als strak vormgegeven woning met enkele kantoorruimtes. "Vanuit stedenbouwkundig oogpunt moesten we de woning integreren in het landelijke karakter van Nukerke", legt architect Sien Van Liefferinge uit. Daardoor kwam de combinatie van open houten latwerk in ceder en de donkergrijze Alterna-lei als winnaar uit de bus tijdens de materiaalkeuze. De leienmantel loopt van het dak over in de gevel, tot op raamhoogte. "Door het dak en de gevel deels af te werken in een halfsteensverband, wordt de textuur van de buitenschil nog fijner. Verzonken goten laten het fijne karkter van de leien optimaal tot zijn recht komen ", besluit Sien.

Details

Adres
9860 Maarkedal Belgium
Architect
SITO Architecten
Elementen
Dak
Gevel
Dak en gevel
Type woning
Vrijstaande woning
Projecttype
Renovatie
Gebruikte materiaal
Alterna
Kleur
Donkergrijs
Installatiemethode
Halfsteensverband

Het copyright van de architect moet altijd vermeld worden bij gelijk welk gebruik van (één van) deze foto's.

Vraag je gratis monster

Ga naar ons productoverzicht en voeg het monster van je keuze toe door op het winkelmandje te klikken. Rond daarna je bestelling af. Je gratis monster komt dan snel jouw richting uit!

Gratis monster

Download een inspiratiebrochure

Nog inspiratie nodig? Onze brochures geven je heel wat ideeën over kleuren, texturen en materialen. Download een van onze brochures of vraag een gratis exemplaar per post. 

Kies een brochure