Woonvoorziening Het Rijtven in Deurne

Meer info

Strakke detaillering creëert rust en herkenbaarheid

Op Het Rijtven in Deurne wonen mensen met een ernstige verstandelijke beperking. De kleinschalige opzet, de herkenbaarheid en de situering van de woningen zijn er sleutels tot een Healing-environment voor de bewoners. De woningen staan informeel gerangschikt in het bos en zijn omgeven door natuurlijke grenzen. De daken en gevels werden in hetzelfde materiaal bekleed. De architecten werkten met vezelcementleien om een strakke detaillering te bekomen. Die lichte en dunne gevelbekleding was ook makkelijk prefab aan te brengen. Omwille van de omringende bomen lieten de architecten ook de goten weg, wat het geheel een nog strakkere aanblik geeft.

Foto's: © Filip Dujardin

Details

Adres
Helmondseweg 144 5751 NM Deurne Netherlands
Architect
Oomen Architecten
Plaatser
Leidekkersbedrijf Willem Van Boxtel
Elementen
Dak en gevel
Type woning
Openbaar gebouw
Projecttype
Nieuwbouw
Gebruikte materiaal
New Stonit
Kleur
Leisteengrijs
Installatiemethode
Dubbele dekking
Halfsteensverband

Het copyright van de architect moet altijd vermeld worden bij gelijk welk gebruik van (één van) deze foto's.

Vraag je gratis monster

Ga naar ons productoverzicht en voeg het monster van je keuze toe door op het winkelmandje te klikken. Rond daarna je bestelling af. Je gratis monster komt dan snel jouw richting uit!

Gratis monster

Download een inspiratiebrochure

Nog inspiratie nodig? Onze brochures geven je heel wat ideeën over kleuren, texturen en materialen. Download een van onze brochures of vraag een gratis exemplaar per post. 

Kies een brochure