Magzijnbouw: Bescherm je vitale machines tegen het weer

Tractor die naast nieuw magazijn rijdt

Magzijnbouw: Bescherm je vitale machines tegen het weer

Of je nu in de landbouw of in de bouwsector werkt, zware machines zijn essentieel voor je werk. Ze vertegenwoordigen een aanzienlijke investering. Je wilt ze dus niet buiten laten staan, in de stromende regen, de vrieskou of de brandende zon. Hangars of loodsen met een dak van vezelcement bieden een duurzame bescherming voor je bedrijfsmiddelen. Zonder dat het je een fortuin kost.

Magazijn bouwen: Houd je werkgereedschap in perfecte conditie

Tractor ploegt veld, toont robuuste banden en grondbewerking, ter voorbereiding op magazijnbouw.

Magazijn bouwen: Houd je werkgereedschap in perfecte conditie

Daken van vezelcement geven je machines de bescherming die ze verdienen. De golfplaten kunnen worden gecombineerd met transparante panelen, zodat het daglicht naar binnen kan. Zo creëer je de perfecte omstandigheden om aan je machines te werken.

Nieuw magazijn bouwen? Kies voor efficiëntie en een lange levensduur

Glimlachende boer bedient tractor voor grondbewerking voor het bouwen van nieuwe magazijnbouw.

Nieuw magazijn bouwen? Kies voor efficiëntie en een lange levensduur

Vezelcement is een natuurlijk materiaal dat ademt. Het materiaal absorbeert vocht (tot 25 % van zijn gewicht), zodat je opgeslagen tractoren en machines veilig zijn voor vallende condensdruppels. Vezelcement kan, in tegenstelling tot metaal, niet gaan roesten, schimmelen of oxideren. Je apparatuur wordt in ideale omstandigheden opgeslagen. En je kunt decennialang genieten van een hoogwaardige, onderhoudsarme infrastructuur.

Gezond investeren in magazijnbouw

Rode tractor ploegt boerenveld onder bewolkte hemel, land voorbereidend voor magazijnbouwproject.

Gezond investeren in magazijnbouw

Om een prettige werkomgeving te creëren, is het belangrijk om het geluidsniveau onder controle te houden. Vezelcement werd getest bij zware regenval en absorbeerde twee keer zoveel als een metalen dakbedekking. Welke isolatie je ook kiest.

Maak het veilig

Golfplaten van Eternit voldoen aan de strengste normen inzake brandveiligheid. Dat geeft je bedrijfsmiddelen extra bescherming en geeft je gemoedsrust. Je kunt er zeker van zijn dat je tractoren en machines veilig zijn opgeslagen.

Welke isolatie heb ik nodig voor magazijnbouw?

Welke isolatie heb ik nodig voor magazijnbouw?

Isolatie kan helpen om de perfecte opslagcondities en prettige werkomstandigheden te creëren. Neem contact op met onze accountmanagers voor het beste advies en de beste informatie. Ze zullen je graag te woord staan en al je vragen beantwoorden.

no-insulation.jpg

Geen isolatie

Bescherming tegen regen en sneeuw
De meeste machines zijn bestand tegen temperatuurschommelingen. Een niet-geïsoleerde hangar volstaat om je tractoren en machines te stallen. Zo zijn ze beschermd tegen neerslag. De luchtvochtigheid wordt gedeeltelijk geabsorbeerd door het vezelcement, wat de condensatie tot een minimum beperkt.

full insulation.jpg

Volledige isolatie onder de dakgordingen

Voor een optimale klimaatregeling

Met volledige isolatie onder de dakgordingen houd je in de winter de kou en in de zomer de warmte buiten. Dat is vooral nuttig voor rollend materieel en (digitaal gestuurde) machines die gevoelig zijn voor temperatuurschommelingen. Maar deze optie creëert ook een prettige werkomgeving om aan je tractoren en machines te werken.

insulation above purlins.jpg

Volledige isolatie boven de dakgordingen

Budgetvriendelijk isoleren
Hier zitten de golfplaten direct bovenop lange isolatiepanelen. Dat betekent dat ze makkelijker te plaatsen zijn – een budgetvriendelijke optie – terwijl een ideale opslag- en werkomgeving wordt gecreëerd.
Het schoonmaken is echter moeilijker. Bovendien kunnen koude neerwaartse luchtstromen ontstaan. 

Wat zeggen onze klanten?

Wat zeggen onze klanten?

Lees de ervaringen van onze klanten

 

"Vezelcement is de beste keuze voor de dakbedekking van mijn machine-opslagplaats. Het materiaal is waterabsorberend en verlaagt het geluidsniveau. Net wat ik zocht."

Benoît – eigenaar van een gemengd landbouwbedrijf

farmer_tractor800_500H_1.jpg

Hulp nodig?

Neem contact met ons op voor deskundig advies voor jouw project.

 

Veelgestelde vragen

Op zoek naar meer informatie? Bekijk zeker hier onze Frequently Asked Questions (veelgestelde vragen).