Creëer een veilige, comfortabele en winstgevende pluimveestal

poultry stable

Creëer een veilige, comfortabele en winstgevende pluimveestal

De bouw of verbouwing van een pluimveestal is een investering op lange termijn. Gezonde, stressvrije dieren groeien sneller. Daardoor stijgt je productiviteit. Dankzij de combinatie van vezelcement met een goede isolatie, verlaag je je energiekosten en zorg je voor optimale arbeidsomstandigheden voor jezelf en je medewerkers.

Maximaliseer de luchtstroom

poultry

Maximaliseer de luchtstroom

In een pluimveehouderij komt veel ammoniak vrij. Een dak van vezelcement in combinatie met isolatie biedt je dieren voldoende ventilatie voor een optimaal stalklimaat. Zorg voor voldoende openingen in de wanden of installeer een mechanisch ventilatiesysteem om de luchtstromen te regelen voor een goede luchtkwaliteit.

Denk aan hygiëne

poultry

Denk aan hygiëne

Hygiëne is essentieel om bacteriën in je stal te vermijden én om te voldoen aan de wettelijke voorschriften. Vezelcement van Eternit, in combinatie met isolatie onder de dakgordingen, is gemakkelijk schoon te spuiten.

Net de juiste hoeveelheid licht

Licht kan de groei en de leg stimuleren. Je kunt golfplaten van vezelcement gemakkelijk combineren met kunstlicht of transparante panelen om het daglicht binnen te laten. Vergeet niet dat het belangrijk is om de behoeften van de dieren te respecteren volgens de productiecyclus.

Gezond investeren

chicken

Gezond investeren

Pluimvee is gevoelig voor stress veroorzaakt door lawaai. Vezelcement absorbeert twee keer zoveel geluid als metaal, al dan niet in combinatie met isolatie.

Welke isolatie heb ik nodig?

Welke isolatie heb ik nodig?

Neem contact op met onze accountmanagers voor het beste advies en de beste informatie. Ze zullen je graag te woord staan en al je vragen beantwoorden.

full insulation.jpg

Volledige isolatie onder de dakgordingen

Voor een optimale klimaatregeling

Met volledige isolatie onder de dakgordingen kun je de ventilatie in de stal aanpassen voor maximale groei of productie. Het effen oppervlak binnenin de stal is eenvoudig schoon te maken.

insulation above purlins.jpg

Volledige isolatie boven de dakgordingen

Budgetvriendelijke isoleren

Hier zitten de golfplaten direct bovenop lange isolatiepanelen. Dat betekent dat ze makkelijker te plaatsen zijn – een budgetvriendelijke optie! Bij deze isolatie zul je echter rekening moeten houden met koude neerwaartse luchtstromen. Bovendien is schoonmaken lastiger.

suspended ceiling.jpg

Verlaagd plafond

Ideaal om luchtstromen te regelen

Een geventileerd plafond voorkomt koude neerwaartse luchtstromen. De lucht die het gebouw binnenkomt, wordt nauwlettend geregeld. Dat zorgt voor een goede circulatie van verse, schone lucht. De warme lucht verspreidt zich langzaam in de stal.

Wat zeggen onze klanten?

Wat zeggen onze klanten?

Lees de ervaringen van onze klanten.

 

Bij de voorbereiding van onze nieuwgebouwde pluimveestal kregen we veel steun van onze lokale verkoper. Hij begreep vanaf het begin wat we nodig hadden. Het was een genoegen om samen te werken met een bedrijf als dit.

George – pluimveehouder

AdobeStock_173919434.jpg

Hulp nodig?

Neem contact met ons op voor deskundig advies voor jouw project.

 

Veelgestelde vragen

Op zoek naar meer informatie? Bekijk zeker hier onze Frequently Asked Questions (veelgestelde vragen).