Het perfecte dak voor jouw gewas

Of je nu aardappelen of uien verbouwt, je wilt altijd de beste bewaarcondities voor je gewas. Eternit Ecolor golfplaten kunnen je daarbij helpen. Voor ieder gewas hebben wij een oplossing. In de meeste gevallen betekent dit dat een loods geïsoleerd moet worden. Aardappelen moeten bijvoorbeeld in een goed geconditioneerde ruimte opgeslagen worden en uien juist in een droog klimaat. Gordingen die zichtbaar zijn in het plafond kunnen een koudebrug veroorzaken, waarbij vocht kan optreden. Druppels die van het plafond naar beneden vallen, zijn uiteraard niet acceptabel. Een optimaal klimaat kan je bereiken door goede isolatie in de loods aan te brengen, hierdoor wordt het klimaat makkelijk te beheersen. Met Ecolor & Isolatie hebben we altijd een perfect passend dak voor jouw loods. 

Ook voor gewassen die niet temperatuurafhankelijk zijn, hebben we natuurlijk een oplossing. De Ecolor golfplaat zonder isolatie volstaat in deze situaties prima en is altijd economisch interessant!

Isolatie

In veel gevallen is het belangrijk isolatie aan te brengen in de loods. Wij adviseren om te isoleren onder de gording. Deze manier van isoleren resulteert in optimale conditionering van de ruimte en minimaliseert de kans op druppelvorming.

Bij Ecolor & Isolatie onder de gording wordt de golfplaat op de gebruikelijke manier gemonteerd. De isolatie wordt aan de onderkant van de gording afzonderlijk van de golfplaat gemonteerd. Door deze afzonderlijke montage worden de voordelen van beide producten optimaal benut. 

Ventilatie

Alleen isolatie is meestal niet voldoende, ook ventilatie speelt een belangrijke rol bij een optimaal klimaat in de loods. Er kan op verschillende manieren geventileerd worden. In een aardappelopslag kan er bijvoorbeeld intern geventileerd worden. Dit houdt in dat er geen vocht naar buiten afgevoerd wordt, maar dat deze herverdeeld wordt over de gehele bewaarpartij. 

Isolatiemogelijkheden

Er zijn vier verschillende isolatieconcepten, ieder met hun eigen voordelen. Voor een loods zijn er drie opties die geschikt zijn.
Kom je er niet uit, onze accountmanagers lichten de verschillende concepten graag toe.

Niet isoleren

Voor niet-temperatuurgevoelige gewassen

Als gewassen niet afhankelijk zijn van een gereguleerde temperatuur, is niet isoleren een zeer geschikte optie. Economisch en zeer duurzaam.


Isoleren onder de gording

Voor optimale klimaatbeheersing

Bij een volledige isolatie onder de gording is het mogelijk om het klimaat in de stal optimaal te beheersen.

Isoleren boven de gording

Budgetvriendelijker isoleren

Doordat de golfplaten op lange isolatieplaten liggen, is de montage makkelijker en budgetvriendelijker. Let op: voor aardappelen en uien is dit niet de juiste oplossing.

VIND EEN VERKOOPPUNT

Op zoek naar een dealer van Eternit materialen? Voer je postcode in en vind een dealer in je buurt.

Download een inspiratiebrochure

Nog inspiratie nodig? Onze brochures geven je heel wat ideeën over kleuren, texturen en materialen. Download een van onze brochures of vraag een gratis exemplaar per post. 

Kies een brochure