Creëer een mooie, veilige en comfortabele stal

Equestrian

Creëer een mooie, veilige en comfortabele stal

Dierenwelzijn en comfort zijn topprioriteiten bij het bouwen of verbouwen van je paardenstal. Paarden zijn buitendieren. Het is niet natuurlijk voor een paard om het grootste deel van de dag binnen te zijn. Ventilatie, natuurlijk licht en rust zijn essentieel voor het mentale en fysieke welzijn van je paard. En voor jouw gemoedsrust. Daarom hebben we onze producten zo ontworpen dat ze de natuurlijke omgeving nabootsen in het gebouw. Terwijl de buitenkant er altijd elegant blijft uitzien.

Temperatuur en luchtvochtigheid

equestrian

Temperatuur en luchtvochtigheid

Voor het welzijn en de prestaties van je dieren is klimaatregeling in de stallen van cruciaal belang. Paarden zweten als hun lichaamstemperatuur te hoog oploopt. Het risico van hittestress kun je verminderen door isolatie te combineren met het gebruik van vezelcement. Ventilatie is belangrijk om de paarden te koelen en verse lucht binnen te brengen.

Net de juiste hoeveelheid licht

equestrian

Net de juiste hoeveelheid licht

De natuurlijke omgeving van een paard is de weide. Toch brengen ze vaak het grootste deel van de dag in de stal door. Natuurlijk licht speelt een essentiële rol bij het beperken van stress. Tegelijk wordt direct zonlicht best vermeden. Om zoveel mogelijk daglicht binnen te laten, zorg je dus best voor het volgende:

  • Voorzie openingen in de zijwanden van de stallen.
  • Integreer transparante platen in je dak van vezelcement.

Gezond investeren

equestrian

Gezond investeren

Paarden hebben gevoelige oren. Het minste geluid kan stress veroorzaken. In tegenstelling tot metaal absorbeert vezelcement van Eternit het geluid. Ideaal voor een meer ontspannen paardenstal.

Ontwerp met stijl

We weten dat het juiste ontwerp essentieel is, zowel op het platteland als in de stad. Kies een kleur uit ons gamma, afgestemd op jouw situatie en jouw smaak. Je kunt ervoor kiezen om op te vallen in je omgeving of er net in op te gaan. Ruiters zullen de kwaliteit en elegantie van je gebouw op prijs stellen. En het beste is: je kunt genieten van een hoogwaardige infrastructuur die weinig onderhoud behoeft.

Welke isolatie heb ik nodig?

Welke isolatie heb ik nodig?

Paarden zijn erg gevoelige dieren. Ze voelen zich goed in een geventileerde, rustige en lichtrijke omgeving. Daarom bevelen we de drie onderstaande oplossingen aan. Neem contact op met onze accountmanagers voor het beste advies en de beste informatie. Ze zullen je graag te woord staan en al je vragen beantwoorden.

no-insulation.jpg

Geen isolatie

Een schuilplaats tegen de regen
In de rijzones is er geen isolatie nodig. Het zand in de arena wordt besproeid met water. De hoge luchtvochtigheid kan door het vezelcement worden geabsorbeerd.

full insulation.jpg

Volledige isolatie onder de dakgording

Volledige controle over het binnenklimaat
Afhankelijk van het lokale klimaat is in de stallen vaak isolatie nodig om je paarden een droge en goed geventileerde plaats te geven. Zo kun je zelf de temperatuur regelen en tegelijk de luchtverversing in de stallen maximaliseren.

insulation above purlins.jpg

Volledige isolatie boven de dakgording

Isolatie voor je budget
Hier zitten de golfplaten direct bovenop lange isolatiepanelen. Dat betekent dat ze makkelijker te plaatsen zijn – een budgetvriendelijke optie! Bij deze isolatie zul je echter rekening moeten houden met koude neerwaartse luchtstromen. Bovendien is schoonmaken lastiger.

Wat zeggen onze klanten

Wat zeggen onze klanten

Lees de ervaringen van onze klanten

 

Bumble is nu een blijere pony... Hij ziet er in zijn nieuwe omgeving veel meer ontspannen uit dan vroeger. Het geeft me een goed gevoel om te weten dat ik zijn welzijn heb verbeterd.

Rebecca - particulier stalhouder

AdobeStock_197210041.jpg

Hulp nodig?

Neem contact met ons op voor deskundig advies voor jouw project.

 

Veelgestelde vragen

Op zoek naar meer informatie? Bekijk zeker hier onze Frequently Asked Questions (veelgestelde vragen).