WAAROM KIEZEN VOOR ETERNIT?

Je wilt een mooi huis waar je van kan genieten, zonder je zorgen te hoeven maken over onderhoud en levensduur. Om die reden kiezen zoveel mensen voor de materialen van Eternit.

Betrouwbare partner

Met meer dan een eeuw ervaring in vezelcement dakmaterialen en gevelmaterialen, is Eternit de ideale partner voor jouw huis: uitmuntende kwaliteit en service staan bij ons centraal, en daar horen ijzersterke garanties bij.

We testen en verbeteren voortdurend onze materialen om aan al jouw eisen te voldoen. Daarom hebben we als enige producent in bouwmaterialen oplossingen voor alle types projecten (woning, utiliteit, industrieel en agrarisch) en in alle bouwstijlen, van meer traditioneel tot ultramodern.

We gebruiken voor onze producten enkel natuurlijke grondstoffen, zoals cement, kalk, zand, klei en cellulose vezels. Die grondstoffen worden ontgonnen met een beperkte milieu-impact en bovendien zijn ze recyclebaar. We gaan zelfs nog een stapje verder: onze zonnepanelen worden bijna onzichtbaar in je dak geïntegreerd. Je merkt het meteen: met Eternit kies je voor een duurzame en zorgeloze toekomst.

Je ideale inspiratiebron

Wil je weten hoe onze materialen er echt uitzien? Of ben je nog op zoek naar inspiratie voor je nieuwe dak of gevel? Wij hebben heel wat referentieprojecten in je buurt.

Doe de nodige ideeën op voor je renovatie of nieuwbouw. Gebruik de handige filters om te kiezen welke stijl je wilt, welk materiaal, welke kleur of welk type bebouwing. Wij hebben voor elk wat wils!

Genoeg gesurft? Blader dan door onze inspiratieboeken: je kan ze eenvoudig downloaden of bestellen, dan sturen we je gratis een brochure toe. Uiteraard kan je steeds bij ons terecht voor vragen of als je extra hulp nodig hebt bij het maken van je keuze.

Bekijk onze referentieprojecten

Duurzaam

Regen, sneeuw, wind, vuur, ongedierte … ze kunnen allemaal voor problemen zorgen. Daarom hebben wij onze materialen zo ontwikkeld dat ze duurzaam zijn, ongeacht het weer.

Wij testen al onze materialen uitvoerig door ze bloot te stellen aan extreme omstandigheden. Zo zijn we zeker dat je dak en gevel er ook na 20 jaar nog mooi uitzien.

Het resultaat? Duurzame materialen die weinig onderhoud vragen, bestand zijn tegen vorst, niet roesten, niet rotten en waar schimmels of ongedierte geen vat op hebben. Zodat jij je kunt concentreren op wat echt telt.

Nog niet overtuigd? Bekijk onze ijzersterke garanties en slaap rustig vanaf nu.

IJzersterke garanties

Bij Eternit zijn we zeker van de kwaliteit van onze producten, en daarom bieden we veel uitgebreide garanties:

  • Bij normale atmosferische- en gebruiksomstandigheden kennen onze golfplaten een garantie van 10 jaar. Daarnaast strekt de garantie zich, voor een periode van 10 jaar vanaf productiedatum, ook uit op de door Eternit B.V. aangebrachte oppervlaktebehandeling.
  • Onze keramische dakpannen worden op zeer hoge temperaturen gebakken. En dus hebben ze een lange levensduur, een uitgesteld verouderingseffect, zijn ze bestand tegen vorstschade en zijn ze snel droog na een regenbui. Daarom geven we zonder aarzelen 30 jaar garantie op de intrinsieke kwaliteiten van al onze dakpannen.
  • Voor onze betonpannen doen we daar nog eens 15 jaar kleurgarantie bij, je bent dus zeker van een homogene veroudering van je dak.
  • Die lijn trekken we ook door voor onze Solesia zonnepanelen waar we 30 jaar regendichtheid garantie bieden op de dakbedekking en de zonnepanelen, bovenop de
    25 jaar elektrische garantie.
  • En onze leien, esthetisch en ideaal voor een renovatie, genieten ook van 30 jaar garantie op de intrisieke kwaliteit. Op de homogene veroudering bieden we 15 jaar garantie voor standaardleien en 20 jaar garantie voor TECTA-leien. Tenslotte bieden we 10 jaar garantie tegen korstmossen voor Boronda en TECTA-leien.

Je ziet het: we zorgen voor de kwaliteit van onze producten, zodat jij je er geen zorgen over hoeft te maken.

VIND EEN VERKOOPPUNT

Op zoek naar een dealer van Eternit materialen? Voer je postcode in en vind een dealer in je buurt.

Download een inspiratiebrochure

Nog inspiratie nodig? Onze brochures geven je heel wat ideeën over kleuren, texturen en materialen. Download een van onze brochures of vraag een gratis exemplaar per post. 

Kies een brochure