Vernieuwing asbesthoudende daken nog lang niet klaar

Veel boeren hebben hun asbesthoudende golfplaten al laten vervangen, maar op heel veel andere schuur- en staldaken ligt het asbest er nog op. Door alle onzekerheden zijn veel boeren nu wat afwachtend, constateren onze adviseurs Theo Versteeg en Tonnie Hurkmans. Zij adviseren boeren regelmatig aan de keukentafel over het vervangen van asbesthoudende daken.

Vertegenwoordigers Eternit Golfplaten

Iedereen kan een gratis adviesgesprek aanvragen

Iedere boer met asbest op zijn dak kan een gratis adviesgesprek aanvragen met een van de twee adviseurs van Eternit.

Ze verkopen niets, maar geven advies over het hele saneringsproject, van inventarisatie tot een nieuw dak. Als de aanvraag komt, maken Versteeg of Hurkmans een afspraak voor een gesprek aan de keukentafel. ‘Wij komen om de wensen van de ondernemer te horen en om de situatie te inventariseren. Sommige ondernemers hebben zich er al helemaal in verdiept. ‘Dat is voor ons heel prettig communiceren’, zegt Hurkmans. In dat geval hoeven de adviseurs alleen een aannemer of montagebedrijf aan te reiken dat gekwalificeerd is om de klus op dat bedrijf te klaren.

Andere boeren waarmee ze spreken staan nog aan het begin van het traject. Dan is het gesprek veel uitgebreider. Het gaat dan niet alleen over de soort platen, maar bijvoorbeeld ook over opties als het dak verhogen of het plaatsen van zonnepanelen. Versteeg: ‘Wij doen het voorwerk voor het montagebedrijf of de aannemer die de klus kan doen.’

Vernieuwing asbesthoudende daken nog lang niet klaar

Twijfel bij boeren

Er zijn al heel veel asbesthoudende golfplaten vervangen, maar er is nog heel veel te doen, benadrukt Versteeg. ‘Er zijn nog miljoenen vierkante meters asbesthoudend dak.’ Verreweg het grootste deel daarvan ligt op agrarische gebouwen.

Vooral ondernemers met wat grotere bedrijven en met opvolgers lieten hun daken al vernieuwen. Maar Hurkmans en Versteeg merken dat er de laatste tijd meer twijfel is bij boeren die nog asbest hebben liggen. Hurkmans: ‘Zij zijn onzeker over de toekomst, de regels, de financiering, eventuele subsidies of een eventuele opvolger. Ze zijn daardoor afwachtend.’ Beide adviseurs benadrukken dat het belangrijk is om toch asbesthoudende daken te vernieuwen.

Neem contact op

Neem voor persoonlijk advies en informatie contact op met uw lokale Accountmanager

Bezoek onze website Eternit.nl voor volledige productdetails en om meer informatie aan te vragen. Bel ons op +31 547 288 888 of e-mail info.benelux@eternit.be

Hulp nodig?

Neem contact met ons op voor deskundig advies voor jouw project.

 

Veelgestelde vragen

Op zoek naar meer informatie? Bekijk zeker hier onze Frequently Asked Questions (veelgestelde vragen).